HOTLINE: 0176 - 36 62 21 06

NOSTALGIA – YESİLÇAM
ERRINERUNGEN
// NOSTALJI, YEŞİLÇAM
ANILARINA

CANIM KARDEŞİM

// MEIN LIEBER BRUDER

Türkei, 1973 | 90 min | OmdU

Türkçe orginal, Almanca altyazılı

Regie / Yönetmen: Ertem Eğilmez

Drehbuch / Senaryo: Sadık Şendil

Kamera / Görüntü Yönetmeni: Erdoğan Engin

Musik / Muzik: Cahit Oben

Darsteller / Oyuncular: Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kahraman Kıral, Metin Akpınar, Adile Naşit, Kemal Sunal, Sıtkı Akçatepe)

 

SONNTAG / PAZAR

22. OKTOBER / EKİM

16:00 UHR

Kino im rem MUSEUM WELTKULTUREN D5

Ertem Eğilmez

(* 1929, Trabzon ✝ 1989, Istanbul) war ein türkischer Filmregisseur, Produzent und Drehbuchautor. Er steht für viele beliebte Publikumsfllme in der türkischen Filmgeschichte. Viele von ihnen wurden von seiner Produktionsfirma Arzu Film produziert.

 

(1929, Trabzon - 1989, İstanbul), Türk sinema yönetmeni, yapımcısı ve senaristidir. Türk sinema tarihinde çok sayıda sevilen popüler filmi vardır. Bunların birçoğu kendi yapımcı şirketi Arzu Film’e aittir.

 

Filmografie (Auswahl):
1984 Namuslu
1977 Gülen Gözler
1977 Hababam Sınıfı Tatilde
1976 Süt Kardeşler
1975 Hababam Sinifi
1974 Mavi Boncuk
1974 Köyden İndim Şehire
1973 Mein lieber Bruder / Canım Kardeşim
1972 Tatlı Dillim
1972 Sev Kardeşim

Kultfilm im Gedenken an den großen Regisseur Ertem Eğilmez, Schauspieler Tarik Akan, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal

 

Yeşilçam‘ın büyük oyuncuları Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal ile yönetmen Ertem Eğilmez anısına kült bir film.

„Mein lieber Bruder“ ist ein Drama aus dem Jahr 1973, das zahlreiche Filmpreise erhielt. Es ist die rührende Geschichte von Halit und Murat, die dessen unheilbar an Krebs erkrankten Bruder Kahraman einen letzten Wunsch erfüllen möchten: einen Fernseher. Auch wenn dem Film damals kein großer Erfolg zukam, gehört er mittlerweile zu den wichtigen Werken des türkischen Films. Regie führte Ertem Eğilmez, der in den 1970er Jahren eine Vielzahl unvergessener Filme realisierte und fast alle legendären türkischen Filmstars vor der Kamera hatte. Sein Stil beeinflussten den türkischen Film nachhaltig, daher wird seiner Arbeit im Rahmen des TürkFilmFestivali in besonderer Weise gedacht.

 

 

Preise des Films:

Altın Koza Film Festivali 1973, Beste Regie, Beste Kinderdarsteller, Beste Kamera, Beste Musik

 

 “Canım Kardeşim”, 1973 senesinden çok sayıda sinema ödülü almış bir dram. Amansız kanser hastalığı yüzünden son zamanlarını yaşamakta olan kardeşleri Kahraman’ın son isteğini yerine getirerek ona bir televizyon almak isteyen Halit ve Murat’ın yüreklere işleyen hikayesi. Film o zamanlar büyük bir başarı yakalayamasa da aradan geçer zaman içerisinde Türk sinemasının en önemli eserlerinden biri haline geldi. Filmin yönetmeni, 1970’li yıllarda çok sayıda unutulmaz filme imzasını atmış olan ve Türk sinemasının hemen hemen bütün efsanevi yıldızlarını kamera önüne getirmiş olan Ertem Eğilmez. Üslubu, Türk sinemasını kalıcı bir şekilde etkilemiştir. Bu nedenle bu eserine TürkFilmFestivali çerçevesinde özel bir yer ayrılmıştır.